Boeken van vroeger

boeken beleefd

AlleenopdewereldAlleen op de wereld: Hector Malot

Tekeningen van Isings

Alleen op de wereld, van Hector Malot
met prachtige illustraties van Isings, vooral Vitalis vond ik romantisch weergegeven.
Mooie illustraties in jeugdboeken vind ik onontbeerlijk, ze maken deel uit van het verhaal en het aanzien van het boek.
In "Alleen op de wereld" wisselen afschuwelijke gebeurtenissen en grote blijdschap en geluk elkaar voortdurend af.
Ik las de boeken graag zittend op de grond achter grote fauteuils, vergeten voor "bedtijd", en met veel tranen van meelevend verdriet en geluk. En het formaat was lekker dik!

 

 

 

 

Heidi:Johanna SpyriHeidi

tekeningen van Jessie Willcox Smith

Het was vooral heel mooi en lief en het verblijf boven in de Zwitserse bergen werd voor mij heel aantrekkelijk beschreven, zo hoorde het leven te zijn. "Opa boven"  en de narrige Peter. Pas nu ik het boek opnieuw lees zie ik weer dat de zieke Klara en haar familie er ook bij hoorden, maar ja, die kwamen uiteindelijk toch ook allemaal bij "Opa Boven" in die fijne bergen terecht. Misschien las ik een goedkope uitgave, want ik kan me hiervan geen illustraties herinneren!!

 

Kinderbijbel
De kinderbijbel: Anne de Vries

tekeningen van Jetses

De kinderbijbel van Anne de Vries
werd bij ons aan tafel voorgelezen. Ik las altijd een stuk vooruit omdat ik de verhalen heel mooi vond. Ik kon er niet mee stoppen. De vertellingen kun je niet loszien van de byzonder mooie levendige illustraties van Jetses. En wat ik ook erg fijn vond was de dikte en het grote formaat van het boek. Ik hield en hou nog altijd van dikke boeken. Van Anne de Vries hadden we ook het spannende jeugd oorlogsboek "Reis door de nacht".  Dat was anders maar net zo mooi als de kinderbijbel.

Een andere leeservaring, eerste stripverhalen, Gerard had voor zijn verjaardag een Donald Duck abonnement.... wow , die lazen we kapot, wie het eerst thuis kwam begon te lezen, maar als Gerard thuis kwam mocht hij hem direkt "opeisen". Nog altijd vind ik Donald Duck leuk, maar Jan, Jans en de kinderen vond ik nóg leuker, alleen wordt die nu gemaakt door Studio Jan Kruis, jammer.

 


Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)