Boeken van vroeger

boeken beleefd

Rozemarijntje en de rooie Pier:W.G. van de Hulst

Rozemarijntje was een meisje met lef, waar ik, diep in m'n hart, stinkend jaloers op was.Zij wilde altijd iedereen helpen, ook al moest ze daar gevaarlijke toeren voor uithalen. Ik had daar veel bewondering voor, omdat zij zulke "stoere" dingen deed, waar ik alleen maar van durfde dromen. Wat zou ik graag zoveel lef hebben gehad als Rozemarijntje! Vooral toen zij het hondje uit het water redde en daarna zelf gered moest worden, dat heeft veel indruk op mij gemaakt.

Gelukkig kwam het altijd weer goed.

RozemarijntjeenrooiePier

Dekinderenvandegrotefjeld

 

De kinderen van de grote Fjeld:Laura Fitinghoff

 

Dit boek vertelt het verhaal over een groepje zusjes en broertjes die een lange trektocht moesten maken in een bar koude winter. De kinderen hadden geen ouders meer en moesten, om te overleven, een lange tocht door de sneeuw maken. Onderweg moesten ze maar zien hoe ze aan "de kost" kwamen. Ze kwamen in allerlei gevaarlijke situaties terecht en ik had het verschrikkelijk met die kinderen te doen, vooral omdat zij geen ouders meer hadden en daar ben je toch, als kind, afhankelijk van. Ik vond het boek erg spannend en gelukkig liep alles weer goed af!

En verder....

De boekjes van W.G.v.d. Hulst die we altijd kregen met Kerstfeest van de zondagsschool vond ik altijd heel spannend, maar vooral erg zielig. Het belangrijkste voor mij was, dat het kwade werd bestraft, het goede beloond en het boek altijd een "happy end" had! De boeken van Rozemarijntje heb ik verslonden, al weet ik echt niet meer waar ze allemaal over gingen.


Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)