Boeken van vroeger

boeken beleefd

GarrietjanenAnnegienGarriet Jan en Annegien: Havanha

Een boek in de streektaal van onze geboortestad Kampen. De gekste dingen maakte dit echtpaar mee en dat alles geschreven in de taal die we thuis niet spraken. Bovendien woonde de schrijver tegenover ons , dat was ook nogal interessant. Het boek inspireerde ons als kinderen om ’s avonds in bed er steeds nieuwe verhalen bij te maken en die elkaar in het Kampers! te vertellen.

Woutdescheepsjongen

 

Wout de scheepsjongen: W.G. van de Hulst

Illustraties: W.G. van de Hulst jr.

Dit boek maakte veel indruk, omdat het een wereld beschreef die voor mij onbekend was. Een jongen die naar zee ging en allemaal enge dingen moest doen en heimwee had. Dat maakte vooral indruk omdat ik zelf toen last had van watervrees. Het was ook allemaal nogal zielig, ik heb er dikke tranen bij vergoten.

 

UithetlevenvanDikTromUit het leven van Dik Trom: C.Joh. Kieviet

Illustraties:Joh.Braakensiek

Wat was dat een heerlijk boek: zo’n jongen die allemaal streken uit haalde, en nog dik was ook! Zelf was ik dun en durfde helemaal niet van die streken uit te halen. De vader sprak me ook aan: nogal laconiek met de steeds terugkerende opmerking: een bijzonder kind, dat is ie.
Nog veel meer boeken komen in de herinnering: vooral veel van de schrijvers W.G. v.d. Hulst, Anne de Vries, Piet Prins enz., maar ik laat het bij deze drie.


Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)