Boeken van vroeger

boeken beleefd

Schoolidyllen :Top Naeff

Tekeningen van Rie Reinderhoff

Dit boek was een echte tranentrekker. Iedereen op school las het of had het gelezen. Ik las het in 1963, mijn opa was erg ziek op dat moment. Ik herinner me dat ik in een hoekje ergens op de grond zat en tot tranen geroerd was. Mijn opa overleed een paar dagen later. We mochten als kinderen niet mee naar de begrafenis en van een afscheid van opa kan ik me ook niets meer herinneren. Alleen dat boek, dat dieptrieste boek herinnert me aan hem.

Eenzaam Hanneke : C.Th. Jongejan-de Groot

Tekeningen van Rie Reinderhoff

Eenzaam Hanneke kreeg ik in 1962 toen ik voor het laatste jaar op de zondagsschool zat. Het aantrekkelijke van de zondagsschool was het beloningsbeleid, je kreeg plaatjes als je je versje kon opzeggen en als je 10 plaatjes had opgespaard, dan kon je die inwisselen voor iets anders. Wat dat was weet ik niet meer. Wim Ramaker was onze zondagsschoolmeester. Hij was een paar jaar ouder dan wij, en we wisten daar niet altijd raad mee.

Tup en Joep in het circus :Henri Arnoldus

Tekeningen van Carol Voges

Voor mijn verjaardag had ik geld gekregen en daarvan mocht ik een echt boek kopen. Het werden er zelfs twee. Het voelde heel erg rijk om twee echte boeken van jezelf te hebben en ze ook nog te kunnen lezen. Waar het verhaal over ging of wat ik daar boeiend aan vond, ik zou het niet meer weten, maar het hebben van die boeken was onvergetelijk.

Schoolidyllen

EenzaamHanneke

TupenJoep

Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)