Boeken van vroeger

boeken beleefd

LannyBuddDe verhalen van Lanny Budd: Upton Sinclair

 

Dit boek maakte indruk op mij omdat  de aanloop en de verschrikkingen van de 2de wereld oorlog beschreven werden. Mijn vader had de 11-delige serie in de boekenkast staan. Het waren wat grote pockets. Ik las ze terwijl ik voor de kolenkachel lag. Mijn rug werd heerlijk warm, het was mijn favoriete leesplek. Mijn ouders bekeken het toegeeflijk, behalve wanneer er nieuwe kolen op de kachel moesten. Ik moest ze buiten uit een grote bak scheppen en ik stelde dat moment zo lang mogelijk uit. Uit de serie heeft Drakentanden ooit een prijs gewonnen. De sfeer in de boeken werd voortdurend beklemmender. De verhalen zijn me altijd bij gebleven.

Alleenopdewereld

 

 

 

 

 

Alleen op de wereld:Hector Malot

Tekeningen van J.C.Nijland

Dit boek maakte indruk op mij omdat:het boek zo droevig was. De sfeer vond ik bijna benauwend. Al die ellende, de armoede, bijna niet te vatten. De hondjes die kunstjes moesten doen en de aanval door wolven waarbij een hondje werd verscheurd, heeft me meerdere nachtmerries opgeleverd.

Trilogie De porselein boom: Olaf J. de Landell

Dit boek maakte indruk op mij omdat  het een welkome afwisseling op de voorgaande boeken was. Een schrijver die op humoristisch, lichtelijk cynische wijze over gewone en ongewone zaken schreef.
Niet literair, wel onderhoudend. Hij was danser, in Indiƫ geboren, een totaal andere schrijver dan bijvoorbeeld Jan de Hartog. Waarvan ik de boeken ook veel heb gelezen. Het is lastig om boeken aan te merken die mijn favoriet waren. Deze 3 zijn wel degenen die snel bij me opkwamen.

Deporseleinboom


Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)