Boeken van vroeger

boeken beleefd

Sukabumi

Er was een boek, over een meisje dat van Java kwam en op een Nederlandse school zat. Ze werd gepest op school en vond het er niet fijn. Later werd ze verliefd op haar buurjongen. Als de meester boos op haar was, dan riep hij dat ze maar weer terug moest gaan naar Sukabumi.
Op het schoolfeest zong ze een mooi lied en maakte daarmee indruk. De klas kreeg medelijden en vanaf die dag werd ze niet meer gepest. Ik vond het een prachtig boek, maar weet helaas niet hoe het heet of wie het geschreven heeft.

RozemarijntjeRozemarijntjeendeoudejuffrouwRozemarijntjeendezwartejongenRozemarijntjeenrooiePierRozemarijntjenaarschoolRozemarijntje serie:W.G.van de Hulst


Wat later las ik alle boeken van Rozemarijntje.
Die vond ik prachtig. Vooral het avontuur, waarin de man met de baard voorkwam, waarvoor iedereen bang was, maar Rozemarijntje niet.
Toen ik op de middelbare school zat, gebeurde het nogal eens dat ik mijn fiets opzij van het huis zette, en als ik dan geen zin meer had om te leren, of ik snapte het niet, dan ontsnapte ik via de glas in loodraampjes in de gang en verdween naar boekhandel Waanders, waar kasten vol met bruingekafte boeken stonden, die je kon lenen.

Het huisje in de sneeuw: W.G.van de Hulst

tekeningen van:Tjeerd Bottema

Dit is het eerste kinderboek dat ik mij herinner. Ik had het van mijn ouders gekregen en kon het zelf lezen, dus ik zal zo'n jaar of 6 geweest zijn. Mijn ouders lazen mij niet voor, maar mijn vader vertelde mij wel verhaaltjes.

Hethuisjeindesneeuw


Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)