Boeken van vroeger

boeken beleefd

De wonderen der evolutie: Time Life

Uitgegeven door Geïllustreerde pers

 

Dit boek kreeg ik toen ik ongeveer 12 jaar was, van mijn zus, die het bij de bladenman gekocht had. Het beschreef het leven van Charles Darwin en zijn ontdekkingen over onder andere de Darwinvinken op de Galapagoseilanden. Een boek vol bijzondere platen en foto’s van slechte kwaliteit. Niet wat je noemt echt een kinderboek,maar ik was er wel blij mee. Achteraf wel heel grappig dat juist ik zo’n boek kreeg, terwijl we uit een tamelijk gereformeerd nest kwamen.

Het boek staat nog altijd in mijn boekenkast.

Dewonderenderevolutie

DeschippersvandeKameleon

Heidi

 

De schippers van de Kameleon: Hotze de Roos

Dit was een boek wat me heel erg aansprak, en alweer omdat de hoofdpersonen zo’n vrij leven hadden. Lekker in de natuur met hun bootje in het riet. De verhalen op zich waren voor mij niet het belangrijkst, wel het wegdromen in de door de schrijver gecreëerde sferen.

 

Heidi en Peter: Johanna Spyri

Illustraties: Jessie Willcox Smith

Ik kreeg het boek van Heidi en Peter van Sinterklaas. Wat vooral indruk maakte was het wonen in vrijheid, in die mooie natuur. De kinderen in het verhaal mochten dieren houden en leefden daar tussenin. Waar het verhaal over ging weet ik niet meer, maar de sfeer die het boek ademde kan ik nog in mijn herinnering terughalen.

 

 


Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)