Boeken van vroeger

boeken beleefd

Selleger-EloutJohanna Madeleine Elout werd geboren op 15-3-1875 in Utrecht. Ze woonde de eerste jaren van haar leven in Zeeland, waar haar vader burgemeester van Domburg was. Op haar dertiende werd ze naar een kostschool gestuurd, eerst in Utrecht, later in Amersfoort. Na haar schooltijd ging ze werken in ziekenhuis Bronovo in Den Haag, dat door haar tantes opgericht was. Op een zeker moment verhuisde ze naar Geneve, waar ze haar latere echtgenoot Ernest Louis Selleger ontmoette. Ze trouwden in 1905 en kregen twee zonen.
Nancy Selleger-Elout was een vrouw met veel interesses. Ze werd evenals haar man theosoof, was geïnteresseerd in astrologie, maakte muziek, zong, handwerkte en tekende en schilderde. Pas laat begon ze met het schrijven van boeken, in hoofdzaak meisjesboeken over het platteland en kinderen uit armoedige milieus. Een voorbeeld hiervan is het boek: Lijsje Lorresnor, dat ze in 1932 schreef. Het is een boek, dat te vergelijken is met Afkes tiental, maar het kreeg veel minder aandacht. Er volgden nog veel boeken, want tot op hoge leeftijd bleef Nancy Selleger-Elout schrijven.

Wie meer over deze schrijfster wil weten, kan informatie vinden op de website: http://www.schrijversinfo.nl/sellegereloutjm.html

En op de site van de digitale bibliotheek Nederlandse letteren: http://www.dbnl.org/auteurs/auteur.php?id=sell001 Op deze site zijn zelfs een paar boeken van haar te lezen.

  • Laurientje(1931)
  • Lijsje Lorresnor (1932)
  • Marian en Marion (1934)
  • De kinderen van Kees Populier (1936)
  • Een zomer met Lijsje Lorresnor (1939)

Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)