Boeken van vroeger

boeken beleefd

RebeccadautremerRebecca Dautremer is in 1971 geboren in Gap, Zuid Frankrijk. Ze volgde lessenaan de Ensad in Parijs, een opleidingsplaats in grafische kunst. Ze studeerde er af in 1995 en werd daarna illustrator.

Rebecca woont in Parijs met haar echtgenoot Taï –Marc Le Thanh en hun drie kinderen. Ze heeft meer dan 30 kinderboeken geïllustreerd, waaronder ‘L ‘amoureux’, dat ze zelf geschreven heeft in 2003, en ‘Cyrano’ dat door haar echtgenoot geschreven is in 2005. In 2009 werd de animatiefilm: ‘Kerity- la maison des contes’ gemaakt, waarvan ze de art-director was.

 

 

 

Een van haar laatste boeken is Alice in Wonderland. De absurde sfeer en de fantastische gebeurtenissen zijn prachtig verbeeld in dit boek.

Aliceinwonderland

Alicehaas

Ze werkte mee aan het project: ‘Sketchtravel’ dat door twee artiesten, Gérald Guerlais en Daisuke Tsutsumi  opgestart werd. Zij kochten een schetsboek in 2006  en vroegen aan illustratoren over de hele wereld om er een tekening in te maken en het door te geven aan een andere illustrator. Lange tijd stond Rebecca’s bijdrage op de eerste bladzijde. Ze tekende het in een hotel in San Francisco en werkte er aan tijdens het ontbijt.  Aan het eind van het project, in 2011 werd het originele sketchtravelbook geveild en bracht €70.000 op. De opbrengst was bestemd voor de nonprofit organisatie: Room to read. Het boek is ook uitgegeven en na wat zoeken nog wel te koop op internet.
Het werk van Rebecca Dautremer is sprookjesachtig mooi en heel sfeervol. De tekeningen zijn met zorg gemaakt en perfect afgewerkt.

 

 Prinsessen

 


Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)