Boeken van vroeger

boeken beleefd

Dichte mist: Stephen KingDichtemist

Ik vond het een ontzettend eng idee, een dichte mist vanwaaruit monsters opduiken. Ik heb zolang ik me kan herinneren een fascinatie gehad voor horror. Eigenlijk las ik veel te enge dingen voor een kind van die leeftijd, maar ik was er dol op. En waar ik bij een enge film al heel snel met mijn handen voor mijn gezicht zat en zit, kan ik wat betreft boeken heel wat hebben. Gelukkig heeft Stephen King heel wat geschreven, want hij blijft echt de meester in dit genre. Tot op de dag  van vandaag lees ik zijn  boeken met veel plezier en kippenvel.

 

 

 

 

 

 

 

DekleinekapiteinDe kleine kapitein: Paul Biegel

Illustraties: Carl Hollander

Dit boek maakte indruk op mij omdat: mijn moeder het aan mijn zusje en mij voorlas. Mijn zusje en ik sliepen op dezelfde slaapkamer. Ik kan me herinneren dat onze bedden allebei aan een andere kant van de kamer stonden, en ik dan even overstak om mee te kunnen luisteren. En dat  er boven het bed van mijn zusje strikken hingen, die ze kreeg als ze haar bed een nacht droog had gehouden- ik was misschien wel een beetje jaloers dat zij die mooie strikken kreeg, maar ik was dan weer de grote zus. Die best zelf kon lezen, maar het veel te leuk vond om te luisteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Debabysittersclub

De babysittersclub-Gertie heeft een reuze idee: Ann M. Martin

 

Dit boek maakte indruk op mij omdat: ik het zo ongelofelijk stoer vond, van die meiden die zelf een babysittersclub oprichtten, en daarbij natuurlijk van alles beleefden. Ik heb dit boek niet geselecteerd omdat het hoogstaande literatuur is, maar ik heb alle deeltjes (dit is het eerste) verslonden. In mijn jeugd richtten we aan de lopende band clubjes op, waarbij Zeer Geheime clubjes favoriet waren. En dan had je tijdens een middag spelen zo'n club opgericht, Zeer Geheim en al, maar .. wat dan? Een stille dood laten sterven en tijdens de volgende middag spelen maar weer een nieuwe  clubje oprichten!


Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)