Boeken van vroeger

boeken beleefd

KoningvanKatorenKoning van Katoren: Jan Terlouw

Illustraties: Dick van der Maat

Het gaat over een jongen die gaandeweg allerlei problemen oplost in het fantasieland Katoren. Maar wanneer je even verder kijkt dan je neus lang is, dan herken je gelijk in al die problemen, problemen die we in de echte wereld ook moeten oplossen. Zo wordt geluidsoverlast aangepakt, en ook milieuvervuiling, de wapenwedloop en meer. Het laat zien dat je zelf wat kan doen! (al zijn de oplossingen niet altijd geschikt;-) Andere boeken van Jan Terlouw zijn ook super spannend. Vooral Pjotr en Briefgeheim staan me bij, en dan is er natuurlijk nog oorlogswinter.

 

 

 

 

 

 

 

 

De brief voor de koning: Tonke DragtDebriefvoordekoning

Illustraties: Tonke Dragt

Een jongen sluipt weg in de nacht voordat hij ridder zou worden, om een belangrijke brief te bezorgen en een oorlog te voorkomen (al weet hij dat dan nog niet). Samen met Piak beleeft Tiuri spannende avonturen voordat het verhaal tot een einde komt. Welke jongen wil nou geen ridder zijn, en het land behoeden voor de ondergang!

Mijn uitgave is gesigneerd door Tonke Dragt, die eens op bezoek was in onze handenarbeid-klas. Na een kort verhaal hebben we toen geloof ik een tekening gemaakt daarover.

 

 

 

 

 

 

 

WaterschapsheuvelWaterschapsheuvel: Richard Adams

Dit boek maakte indruk op mij omdat: Pappa las het voor op vakantie! De avonturen van deze konijnen waren meeslepend en eigenlijk ook best spannend op bepaalde momenten. Voor de schrijver was het in eerste instantie ook een verhaal dat hij aan zijn kinderen vertelde en dat merk je. En het gaat over konijnen dus. Elk wild konijn dat we vervolgens zagen was gelijk een Hazelaar of Kopstuk! Super!

Waterschapsheuvel heb ik vorig jaar zelf aangeschaft op de vrijmarkt, en ook nu nog is het een fantastisch voorleesboek!


Contact

 

Opmerkingen over deze site?
Mail naar: boekenvanvroeger.nl (info)

jessewilcoxsmith3

Meedoen?

 

Stuur een mail over je favoriete boek aan: boekenvanvroeger.nl (info)